У с.Михальча відзначили День козацтва та День Захисника України



13 жовтня напередодні Всеукраїнського Дня Захисника України та Дня козацтва всі культпрацівники села Михальча  спільно з місцевою школою провели "Вони боролись за щастя й свободу, служили українському народу".

   На це свято прийшли учасники АТО, члени їх сімей, діти і просто жителі села.
   Зал святково прикрашений кетягами калини, стрічками, українськими рушниками, квітами . Книжкова виставка  "Вони боролись за щастя й свободу, служили українському народу!".

   14 жовтня - свято Пресвятої Покрови, свято покровительки козацького роду.
Це день, коли вся Україна відзначає День захисника України і День українського козацтва - свято мужності й геройства. Ми вклоняємось сьогодні тим, хто багато років тому виборював волю Батьківщини і тим, хто нині зі зброєю у руках стоїть на східних кордонах нашої держави, захищаючи її територіальну цілісність, а свій народ від ворогів. 
   Не всі солдати, які брали участь у військових діях на сході України, можуть відзначати це свято. Багато родин втратили своїх синів, чоловіків, друзів, батьків. Вони навіки залишаться в нашій пам'яті. Це: Ілля Васильович Валявський, наш односельчанин, який був турботливим сином, добрим батьком, братом і чоловіком. А також: Цікал Юрій, Леонтій Ілля, Воробець Степан, Боднар Петро, Шудравий Андрій, Бузенко Володимир, Косован Олег, Гаденко Олександр, Заяць Петро. 
   Загиблих героїв АТО, героїв небесної сотні, героїв УПА, славних воїнів-визволителів у роки Другої світової війни вшановували пам'ять хвилиною мовчання.
   На знак вічної пам'яті за загиблими героями поклали  квіти до меморіальної дошки солдатів АТО Іллі Валявському, який віддав своє життя, обороняючи рідну землю. 
   Сільський голова Шевчук З.І. у своїй вітальній промові щиро привітав усіх присутніх з святом - Днем захисника України. А учасникам АТО вручив квіти і матеріальну допомогу.
   Зі святом усіх присутніх привітав Валявський Василь Павлович, батько загиблого сина, учасника АТО.
   Був даний концерт, в репертуарі якого звучали патріотичні вірші, козацькі пісні.
   На цьому заході учнів 2-х класів прийняли в козачата. Бо козацькому роду нема переводу.
   "Бо ж нашому роду нема переводу.
   Хай пісня єднає коріння святі.
   Дай, Боже, нам віру і братнюю згоду,
   На довгі роки, на вічні віки!"
   На завершення Аліна Штефуряк для присутніх у залі виконала пісню "Журавлина доля".














Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

Бібліотека в бібліомаршрутах

День Святого Миколая

Конкурс читців віршів Т.Г.Шевченка